Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea tatalui, fostul premier Adrian Nastase a oferit o bursa de studii ce poarta numele parintelui sau unui elev cu rezultate scolare deosebite de la C.N Sf. Sava si a donat o sculptura Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir”, locul unde tatal sau a fost sef de promotie. 

Iata ce spune  Adrian Nastase pe blogul sau: „Anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea tatalui meu. De aceea, mi-am propus sa-i onorez amintirea in mai multe modalitati. In primul rand, am acordat, anul acesta, o bursa, cu numele tatalui meu, unui elev merituos de la Colegiul national Sf. Sava.

In al doilea rand, am decis, impreuna cu sotia mea, sa donam Colegiului de la Breaza o lucrare semnata de Spiridon Georgescu, intitulata „Romania victorioasa (1916-1919)”, realizata in 1920. Sculptura – in bronz – este dedicata eroilor militari din Marele Razboi. Spiridon Georgescu a realizat numeroase lucrari dedicate eroismului Armatei Romane din Primul Razboi Mondial. El este autorul cunoscutei statui, „de la Leu” – de fapt o lucrare dedicata eroilor din Arma Geniu. Tot lui ii apartine lucrarea din fata Muzeului national militar, dedicata infanteristilor romani.  El a realizat si bustul generalului Dragalina sau pe cel al Doamnei Stanca si a perticipat la amplasarea unui monument al Marii Uniri la Cernauti.

Ieri, a fost dezvelita aceasta lucrare la intrarea in Colegiu, in prezenta doamnei colonel Doina Muresan, comandantul Colegfiului, a domnului director de studii, Aurel Soare, dar si a profesorilor si elevilor premianti din toate clasele Colegiului. Am fost invitat apoi sa vizitez spatiile de invatamant, laboratoarele, sala de festivitati si, desigur, muzeul Colegiului. Pe una din placile de marmura, fixate pe pereti, cuprinzand lista sefilor de promotie, am regasit, cu emotie – in dreptul anului 1937 – numele tatalui meu. Iar la biblioteca, am regasit cartile pe care le-am donat, in urma cu cateva saptamani.

La sfarsitul lunii mai, ne vom refedea pentru a implini si cealalta promisiune a mea – acordarea, in amintirea tatalui meu, a unor burse de merit elevilor Colegiului.” (sursa: adriannastase.ro)