Alexandru Gabriel Juravle este din Straja, judetul Suceava si este probabil unul dintre cei mai talentati desenatori ai Romaniei. Prietenii ii zic Ducu. Este student in anul III la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, specializarea Filosofie (sunt in stare sa-mi pun la bataie salariul pe un an ca nu stiati de existenta acestei specializari la Suceava). Are o inclinarie nativa catre meditatie și desen, in compozitiile sale regasindu-se din plin cele doua calitati ale sale.

1debut

Revista de Publicitate  l-a descoperit si este prima publicatie online care aduce in atentia publicului lucrarile sale. Desi este la fel de celebru ca specializarea pe care o urmeaza, avem totusi incredere ca talentul il va face mai cunoscut pe dansul. Iata ce a declarat pentru redactia Revistei de Publicitate, Ducu „Desenul este una dintre modalitatile prin care ma relaxez, prin care imi expun trairile interioare. Desi, nu toate desenele pe care le-am realizat au fost menite sa exprime vreo intentie mai ascunsa sau vreo traire afectiva, totusi respectivele desene au in spate diverse motive, precum acela de a fi remarcat, apreciat sau acela de a-mi depasi tehnica executarii in realizarea unui desen. Desenez neaparat din placere si consider ca a desena este o alta forma, ca si scrisul de a transmite o informatie, o traire sau un gand printr-o imagine. Dorinta cea mai profunda de a desena se manifesta cand am o stare usor letargica, melancolica pe o vreme friguroasa, cu ceata din abundenta, ca o lume pustie, un Niflheim din mitologia nordica in care ma simt impacat cu propria-mi conditie. Desenele mele reflecta cel mai mult pesimismul meu de neinlaturat. Chiar si cand realizez un portret al unei celebritati; fie un star rock, fie un actor sau actrita sau un filosof am tendinta sa-i aleg pe cei mai pesimisti prin ceea ce creeaza ei insisi. Nu pot vorbi despre desen ca ceva distinct, ca ceva situat inafara mea; Desenul, predispozitia spre a desena sau inclinatia spre a realiza acest act e in constiinta mea si eu la randu-mi, ma regasesc in ceea ce realizez.”

Va invitam in cele ce urmeaza sa-i admirati desenele. Pentru propuneri de colaborare, portrete, etc. il puteti contacta la numarul de telefon: 0758671558 sau pe facebook: Alex Juravle .

PS: nu are prietena si nici multe modele care sa-i pozeze. Avand in vedere ca urmeaza sa aibe o expozitie in toamna acestui an, zic sa navaliti pe dansul.

 11debut2345678910111314151617182021222325262728293132331debut